FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pólvores obtingudes de la molta de grans de cereals, especialment del blat. Un sac de farina. Farina de sègol, d'ordi, de blat de moro. farina de galeta Pa torrat i ratllat emprat sobretot per a arrebossar un menjar. fer la farina blana Obeir per obligació, per por, sotmetre's [...]
Subproducte alimentós obtingut a partir del gra de blat de moro, que conté entre un 40% i un 60% de proteïna bruta i un alt contingut energètic en àcid linoleic i en xantofil·les, que es dona barrejat amb el pinso al bestiar i l'aviram adults. [...]
Pólvores obtingudes per la molta del gra dels cereals (blat, blat de moro, arròs, ordi, civada, sègol). Els seus dos components principals són el gluten i el midó. Per extensió, també és donat el nom de farina a les pólvores obtingudes per la molta d'altres substàncies que els cereals, d'origen [...]
f 1 harina. 2 [pólvores vegetals o animals] harina. 3 farina de galeta pan rallado. 4 farina de lli harina de linaza. 5 farina de peix harina de pescado. 6 farina d'ossos agr [adob] harina de huesos. 7 farina làctia harina lacteada. 8 fer la farina blana fig i fam ponerse más suave que un guante [...]